top of page

5 redenen waarom sporten in de ochtend zo gezond is

Bijgewerkt op: 8 jun. 2023

Je kent ze wel, de business goeroes die beweren dat we allemaal om 5u moeten opstaan om al sportend de dag te beginnen. Misschien heb je nu al een keer met je ogen gerold… 5 uur is natuurlijk wel heel erg vroeg. Maar er zit een waarheid in om de dag te beginnen met een portie beweging.

We zetten 5 goede redenen op een rij:


1. Je begint met een voorsprong

Je kan sporten al meteen van je to-do lijst afvinken. Als je wacht tot het einde van de dag dan is er vaak al iets tussen gekomen. Door de dag met een sportieve activiteit te beginnen ben je dus al verzekerd van een gezonde portie beweging. Je trakteert jezelf op discipline en consistentie.


2. Je metabolisme wordt geboost

Uit onderzoek blijkt dat vetverbranding doorheen de dag het hoogst is bij personen die sporten in de ochtend in vergelijking met de middag of avond. Na het sporten blijft je stofwisseling nog een tijdje verhoogd, waardoor je meer calorieën verbrandt, zelfs als je in rust bent.


3. Je volgt je natuurlijke bioritme

Door te bewegen in de ochtend reguleer je je dag-nachtritme. Je bent dus niet enkel de ochtend goed gestart, maar je kan er ook beter van slapen.


4. Je hebt meer focus gedurende de dag

Studies tonen aan dat je cognitieve functies, zoals aandacht, verbeteren wanneer je ’s ochtends gesport hebt. Ook helpt het om stress te verminderen en je humeur te verbeteren.


5. Je avond is vrij voor andere belangrijke zaken

Wanneer je je geplande portie beweging al ’s morgens hebt uitgevoerd, kan je ’s avonds andere dingen doen. Zoals tijd doorbrengen met je gezin, een cursus volgen of je favoriete serie kijken (zonder schuldgevoel).Interesse om het eens te proberen?

Yoga Station biedt 2x per week een ochtendles aan via Zoom aan.

Dinsdag 7.00 Flow yoga en donderdag 7.00 Pilates.


Je bent zeer welkom om het een keer te proberen! Meer info via deze link.


Namasté,

Kristel

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page